De papa’s tegen de mama’s

Het is half 7 ’s ochtends.

Twee kinderen trekken mij letterlijk uit bed, zelfs als ik aangeef dat ik er ’echt’ ’zo’ aan kom.
Ik ga naar beneden, smeer boterhammen en schenk drinken in, haal de vaatwasser leeg, ga weer naar boven om schone kleren voor iedereen te pakken, kleed ze aan, vul brood- en fruittrommel en voldoe en passant aan de vele ‚Mama, wil jij ..’-vragen. Oftewel, een standaard ochtend.

Rond 8 uur komt m’n lief beneden. Kust goeiemorgen, zet koffie en gaat eerst even zitten met een volle mok. Jules komt met een boekje aanzetten met een scheur erin.
‚Haal de plakband maar even’, zegt mijn lief. En terwijl ik naar boven loop voor een snelle douche, mijn armen vol met opgevouwen was, hoor ik Jules trots tegen Egge verzuchten:
‚Papa kan echt ALLES!’

FullSizeRender

Verder win ik het moeiteloos in populariteit.
Waar ik ben, zijn de kinderen.
Als ik even naar de overkant loop om de vuilniszak weg te gooien, hoef ik me maar om te draaien om 3 kinderen op kousenvoeten gierend achter me aan te zien komen rennen. Op het toilet is er altijd wel eentje die komt vragen wat ik aan het doen ben. En eenmaal onder de douche, komt de jongste er vaak bij zitten om om 20 seconden te vragen of ik al klaar ben.

Ook bij het avondeten win ik moeiteloos the battle.
‚Mama, mag ik naast jou?’ begint de eerste. ‚Nee, IK!’ En de tafel wordt bestormd voor de twee felbegeerde plekken naast mij. Degene die die avond het onderspit delft, is ontroostbaar.
Of als Egge uiteindelijk toeschietelijk zegt: ‚Papa, ik ga wel naast jou hoor’, en z’n vader net ontroerd een aai over z’n bol wil geven, draait hij zich naar mij en zegt: ‚Mag ik dan een sticker?’
Inmiddels hebben we maar een heus schema op de koelkast, met de tafelschikking per dag.

Na het eten licht Jules mijn populariteit nog even toe:
‚Jij moet mij naar bed brengen want jij bent de allerallerliefste!’
En terwijl hij mij knuffelt en ik de tranen achter m’n ogen voel prikken, voegt hij er aan toe:
‚.. want papa leest altijd maar 1 verhaaltje voor en jij wel 4!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>