Mama is verliefd op Dave Grohl

Twintig jaar geleden ging ik voor het eerst naar Lowlands.
Twintig jaar geleden, op 27 augustus 1995 om precies te zijn, zag ik hem voor het eerst: Dave.

Nu heb ik per definitie een zwak voor mannen op gitaren, maar ik had nog nooit zo’n energie gezien, zo’n passie. En tegelijkertijd een man met humor, met zelfspot. Leuke schoenen ook.
We waren gemaakt voor elkaar, dat zag je meteen.
Ik werd bijna letterlijk weggeblazen en was op slag verliefd.

davegrohl770getty

Inmiddels ben ik eenenveertig, woon in een dorp in een huis met een tuin, samen met een muziekjournalist (niet helemaal een man op gitaar, maar hij spreekt ze wel veel) en drie kinderen.
Inmiddels is Dave de grootste rockster van zijn generatie, woont in de VS in een enorm huis met een zwembad en een studio, een plaatje van een vrouw en drie dochters.
De halve wereld is verliefd is op Dave Grohl, inmiddels.

Als Dave jarig is, op 14 januari om precies te zijn, krijg ik felicitaties op m’n FB-tijdlijn en berichtjes via app en Instagram.
Als Dave jarig is, nodigt hij 17.000 van zijn ‘closest friends’ uit voor een feestje waar allemaal andere enorm grote rocksterren ook optreden, maar hoor ik niks.
Oftewel, na twintig jaar begint het ietwat sneu te worden.

Na twee dagen dubben, besloot ik dan ook om niet naar Pinkpop te gaan, waar hij dit jaar met zijn Foo Fighters zal optreden als allerlaatste act. Teveel gedoe en het moet ook maar eens afgelopen zijn. Het is niet dat ik hem nog nooit live heb gezien ofzo. Wat een goed besluit!

Maar toen kwam het bericht dat de Foo Fighters naar de Ziggo komen.
Opgewonden berichtjes van m’n zusje en vriendin M (beiden besmet met het Dave-virus). Druk bellen over wat voor plekken we willen en hoe we de communicatie laten verlopen tijdens het bestelproces.

En daar zit je dan toch weer, op je eenenveertigste, met klotsoksels achter de laptop, je zusje op de speaker. Terwijl je dochter van vier naast je het hele oeuvre aan Frozen-covers op de iPad aan het afwerken is. M’n zusje komt er niet doorheen, ik heb nog 1 mini-streepje voordat ik kan gaan bestellen. Het streepje blijft eindeloos lang staan. Ik ga te laat komen voor de afspraak met Lisa bij de logopedist, weet ik alvast. Maar dan ben ik er door.
Onze voorkeur voor staanplaatsen gaat in rook op, want we hebben geen keuze meer, maar we hebben kaarten! M’n zusje gilt aan de andere kant van de lijn.
Lisa kijkt verstoord op en vraagt wat er aan de hand is.
“Mama is verliefd op Dave Grohl”, zeg ik.
“O”, zegt Lisa.
“Mag ik nu een koekje?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>