Trend van dit moment: Yacht Rock

Op mijn zestiende mocht ik met mijn beste vriendin mee naar Frankrijk op vakantie. 
Vier weken, naar een naturistencamping. Dit lijkt het begin van iets heel spannends, maar ik wil er alleen maar mee aangeven dat dit thuis best wel een dingetje was. Vooral omdat ik de vijftien jaar ervoor nooit langer dan één nachtje en nooit verder weg dan Texel (waar de tweelingbroer van mijn oma woonde) was geweest. Voor mijn ouders verzweeg ik dan ook maar het deel van die naturisten.

Ik was op dat moment verliefd op een jongen in Nederland en mijn vriendinnetje werd verliefd op meerdere jongens daar in Frankrijk. Wat ik ook best wel wilde. En vier weken is in het leven van een puber wat dat betreft best lang.

Gelukkig had ik mijn splinternieuwe, knalgele Sony-walkman mee en kon ik mijn toevlucht zoeken in de muziek. Bands als ChicagoToto, Foreigner en zanger Michael McDonald konden mijn uiteenlopende gevoelens perfect verwoorden. Die muziek terughoren, betekent herinneringen ophalen. Herinneringen die ik hier overigens niet ga ophalen.

Too slow to disco
Onlangs bracht mijn man-de-vinylverzamelaar een hele leuke compilatie mee naar huis. Met de briljante titel Too slow to disco – A compilation series of Late 70s Westcoast Yachtpop you can almost dance to.

Too-slow-to-disco
Wat blijkt: mijn muziek van toen heeft een naam: Yacht Rock (/Pop). En sterker nog, het is dé hype van dit moment. Christoper CrossHall & OatesSteely Dan10CCthe Doobie Brothers… Ze worden weer verzameld, weet ik uit betrouwbare bron.

Too slow to disco vol. 2 verschijnt op 12 juni a.s. op 180 grams oranje vinyl (en ook op cd, voor wie dat nog interesseert), wederom samengesteld door de uit Berlijn afkomstige, succesvolle DJ Supermarkt.

Toch fijn om te weten; dat ik vijfentwintig jaar geleden eigenlijk helemaal niet een onzekere puber met een ouwe-lullen-muzieksmaak was, maar simpelweg een hipster avant-la-lettre of op z’n minst een geniale trendwatcher. Binnenkort meer info over de trends van 2040. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>